Nordsøtorsken træder et skridt tættere på MSC

[caption id="attachment_4976" align="aligncenter" width="448"] Torsken i Nordsøen og Skagerrak er kommet et skridt tættere på en MSC-certificering[/ca
01 aug 2016

[caption id="attachment_4976" align="aligncenter" width="448"]WEB Norske torsk under vand Foto NORGES SJØMATRÅD - MEDIEBANK Torsken i Nordsøen og Skagerrak er kommet et skridt tættere på en MSC-certificering[/caption]

Torsken i Nordsøen og Skagerrak har i mange år været fiskeriets smertensbarn. Men fiskernes håndtering af den langsigtede forvaltningsplan for torsken kan nu ses i bestandsudviklingen. De senere år har torsken gjort et bemærkelsesværdigt comeback, hvor bestanden er vokset ni år i træk. Det fik sidste efterår Danmarks Fiskeriforening PO til at vurdere, at  nu var tiden inde til at finde ud af, om der er basis for at få torsk fra Nordsøen og Skagerrak MSC-certificeret. Her et lille års tid senere er torsk fra Nordsøen og Skagerrak et stort skridt nærmere at kunne pynte sig med det eftertragtede blå stempel fra MSC. Den offentlige høringsrapport for MSC certificeringen af DFPOs torskefiskeri i Nordsøen og Skagerrak udkom i begyndelsen af juli måned. Den foreløbige konklusion er, at torsken består MSC-prøven. Høringen slutter 4. august, og derefter skal eksperterne behandle de kommentarer der er kommet ind. Næste skridt derefter er den endelige rapport (med en indbygget klagefrist på tre uger).

Hvis resultatet stadig står efter den proces, bliver DFPOs fartøjer de første og foreløbig eneste MSC certificerede torske-fiskere i Nordsøen og Skagerrak. Samtidig vil et MSC certifikat forhåbentlig også kunne være et positivt punktum på en femten-års periode hvor torskens tilstand og kvoter har har kostet blod, sved og tårer i dansk fiskeri. Den foreløbige konklusion viser, at DFPO så rigtigt, da de valgte at få vurderet mulighederne for at få torsken MSC-certificeret.

- Nu er vi kommet et skridt nærmere det blå MSC-mærke, og det vil være et fantastisk godt signal til forbrugerne, hvis det også lykkes at tage det sidste skridt.  Bestanden har været i konstant fremgang i det seneste årti, og smertensbarnet er nu ved at udvikle sig til et mønsterbarn, siger Jonathan Broch Jacobsen, fiskerikonsulent i DFPO.

 

Flere Nyheder