Norge forarbejder mere af sine egne fisk

I løbet af i år er eksporten af fisk fra Norge til videre forarbejdning i Kina – inden det kommer retur til enten Norge eller EU – faldet markant. Det
07 sep 2015

I løbet af i år er eksporten af fisk fra Norge til videre forarbejdning i Kina – inden det kommer retur til enten Norge eller EU – faldet markant. Det skyldes primært, at produktionsomkostningerne i Kina er øget, og at det derfor ikke længere er så økonomisk attraktivt at forarbejde fisken i Kina.

Ifølge Fiskeribladet Fiskaren er det især eksporten af uforarbejdet torsk og kuller til Kina, der er faldet. Her er der tale om et fald på 16 procent for torsk og 19 procent for kuller. Det samme er dog ikke tilfældet for sej – her er eksporten fortsat på niveau med 2014.

Der kan dog være tale om et stakket frist for forarbejdningsindustrien i Norge. Den nylig devaluering i Kina åbner nemlig op for, at det igen vil kunne betale sig at sende fisken til Kina, ligesom krisen i Kina har ryddet op i fiskeindustrien, hvilket skulle gøre det billigere at producere i Kina igen.

Flere Nyheder