Norge øger igen eksporten af fisk

Den ene jubel-måned afløser på det nærmest den forrige i den norske fiskeproduktion. De seneste tal fra Norges Sjømatråd viser, at man i maj måned har
18 Jun 2015

Den ene jubel-måned afløser på det nærmest den forrige i den norske fiskeproduktion. De seneste tal fra Norges Sjømatråd viser, at man i maj måned har eksporteret fisk og skaldyr til en samlet værdi af 5,2 milliarder norske kroner.

Ifølge Sjømatrådet er det en stigning i eksportværdien på 203 millioner norske korner – i alt har den norske fiskeindustri eksporteret fisk og skaldyr til en værdi på 28,2 milliarder norske kroner i løbet af årets første fem måneder i 2015, hvilket er en stigning på to procent sammenlignet med den samme periode i 2014.

I forhold til eksportrekorden for maj måned er det angiveligt en øget eksport af torsk i form af klipfisk og saltfisk til Portugal, der står bag. Her lyder forklaringen fra norsk side, at portugiserne tidligere på året ikke kunne få tilstrækkelige mængder klipfisk og saltfisk, men at det har kunne lade sig gøre i maj måned.

Flere Nyheder