Norge og Rusland skal forhandle aftale på plads

[caption id="attachment_9766" align="aligncenter" width="1000"] Aftalen mellem Norge og Rusland om næste års fiskeri har stor betydning for de små kys
17 okt 2016

[]

Selvom der er langt til Barentshavet og Nordnorge set med danske øjne, så er denne uges forhandlinger om næste års kvoter for blandt andet torsk i Barentshavet ret så vigtige for den danske torsk. Den er nemlig for en dels vedkommende prissættende for blandt andet den danske torsk, der sælges på et globalt marked.

Der er tale om forhandlinger mellem Borge og Rusland om fiskerirettighederne og deres fordeling mellem de to landes fiskere.

For den norske fiskeriminister Per Sandberg er aftalens vigtighed meget stor.

- Vi forhandler om selve livsgrundlaget for alle som lever af at fiske, så det er klart, at aftalen er vigtig for mange samfund langs kysten, siger han således i en pressemelding.

Udover det lokale perspektiv er aftalen også vigtig på nationalt plan, da den norske eksport af fiskeprodukter er mange milliarder værd.

- Jeg tror få er klar over, hvor stor en fiskerination dagens Norge er, og hvor store værdier vi forhandler med russerne om, siger fiskeriministeren.

Der er tale om en aftale, der rummer en mængde på langt over 1. mio. tons fisk. Går forhandlinger som planlagt så ventes en aftale at kunne underskrives på torsdag. Aftalen omfatter fiskeri af torsk, kuller, lodde, rødfisk og helleflynder.

 

Flere Nyheder