Norge: Rekrutteringskvoter skal skaffe flere unge fiskere

Norge styrker deres indsats for at tiltrække flere unge til fiskeriet. De indfører ti nye rekrutteringskvoter forbeholdt unge fiskere, skriver den
af Line Dalgaard Jensen
19 sep 2018

Norge styrker deres indsats for at tiltrække flere unge til fiskeriet. De indfører ti nye rekrutteringskvoter forbeholdt unge fiskere, skriver den norske regering i en pressemeddelelse.

- Fiskeindustrien er afhængig af at tiltrække nye fiskere. Nu indfører vi ti nye kvoter for unge fiskere, som jeg håber mange vil søge, siger fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Rekrutteringsordningen skal gøre det lettere for unge fiskere at etablere sig, og sikre rekruttering. Det har man hidtil haft god erfaring med, og fiskeriministeren er glad for, at man har mulighed for at videreføre ordningen. Kvoterne har virkning fra 1. januar 2019. Det er det norske Fiskeridirektoratet, som administrerer ordningen

[box type="shadow" ]Fakta: I 2017 var det totalt 1871 fiskere under 30 år som var registreret på blad B. Rekrutteringskvoterne er forbeholdt helårsfiskere under 30 år som også ejer sin egen fiskebåd. I 2017 var det 99 ansøgere til 15 rekrutteringskvoter..[/box].

Flere Nyheder