Norge vil fortsætte forsøgsfiskeri på tun

Fiskeridirektoratet i Norge lægger op til ikke blot at fortsætte forsøgsfiskeriet på blåfinnet tun i 2016; det skal også ske med en større kvote end d
30 Dec 2015

Fiskeridirektoratet i Norge lægger op til ikke blot at fortsætte forsøgsfiskeriet på blåfinnet tun i 2016; det skal også ske med en større kvote end de foregående år. Således mener Fiskeridirektoratet, at kvoten til forsøgsfiskeriet skal øges med 20 procent, så den i 2016 bliver på 43,71 ton.

Ifølge Fiskeribladet Fiskaren svarer det til, at Norge får 0,23 procent af den totale kvote for blåfinnet tun i 2016. Det er ICCAT – Den Internationale Kommission til Bevarelse af Atlanterhavs Tun – der fastsætter både den totale kvote og de enkelte landes andel af kvoten.

Læs også: Dansk erhvervsfiskere kan nu lande blåfinnet tun

Fiskeridirektoratets forslag er sendt i høring, og der bliver lagt op til, at forsøgsfiskeriet som de foregående år skal bestå af to fartøjer, der kan fiske i forskellige perioder af 2016 efter den blåfinnede tun. I oplægget skal det være et ringnotfartøj og et linefartøj, der får tilladelserne, men Fiskeridirektoratet er åbne for, at begge fartøjer kan ende med at ringnotfartøjer.

I lyset af at der i 2015 blev fanget 8,4 ton blåfinnet tun som bifangst i andre fiskerier lægger Fiskeridirektoratet i øvrigt op til, at bifangstkvoten bliver hævet betragteligt i 2016. Ud af den samlede kvote på 43,71 ton skal de 11,71 ton således være til bifangst, mens de øvrige 32 ton bliver givet til forsøgsfiskeriet.

Dermed går Fiskeridirektoratet imod et ønske fra fiskerierhvervet om, at hele tunkvoten bliver afsat til bifangst. Direktoratet mener, at man er nødt til at bruge hovedparten af kvoten på forsøgsfiskeri for at sikre både gode priser og kvalitet, skriver Fiskeribladet Fiskaren.

Læs også: Norsk tun-fangst gav pæn kilopris

Flere Nyheder