Norge vil have EU til tage ansvar mod fiskerikriminalitet

Den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker var tidligere på ugen på besøg i Europa-Parlamentet, hvor hun blandt andet var stærkt kritisk over for de
26 Sep 2015

Den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker var tidligere på ugen på besøg i Europa-Parlamentet, hvor hun blandt andet var stærkt kritisk over for den indsats som EU har imod fiskerikriminalitet. Hun gjorde det klart, at Norge har en forventning om, at EU fremadrettet tager mere ansvar på det område.

- Hver sjette fisk, der importeres til EU, er ulovligt fanget, så EU-landene har et klart ansvar for at bekæmpe fiskerikriminalitet, lød det fra den norske minister, der forklarede, at det var Norge der i 2013 tog initiativ til at lede den særlige fiskeriafdeling under det internationale politisamarbejde, Interpol.

Indtil videre har fem lande i EU valgt at melde sig under fanerne i Interpol-regi, men det bør være langt flere, mener Elisabeth Aspaker, der efterlyser et ”europæisk” lederskab på området. Det er på tide, at der bliver sat fokus på den internationale kriminalitet inden for fiskeproduktion.

- Efterforskning og strafferetslige sanktioner er helt afgørende for at få has på fiskerikriminalitet. Men arbejdet er ikke ovre, førend bagmændene er fanget, og ejerne på landjorden stilles til ansvar, lød det fra Elisabeth Aspaker.

Flere Nyheder