Norge vil styrke kontrollen med norske fiskere

Norge har været gode til at kæmpe mod ulovligt fiskeri internationalt, men nu skal de også på hjemmebanen jagte norske fiskere, der overtræder reglern
20 feb 2018

Norge har været gode til at kæmpe mod ulovligt fiskeri internationalt, men nu skal de også på hjemmebanen jagte norske fiskere, der overtræder reglerne.

Det fortæller fiskeriminister Per Sandberg i en pressemeddelelse.

- Vi må sørge for at maden fra havet er lovligt fisket og trygt at spise. Desværre ved vi, at der findes tilfælde af ulovligt fiskeri og omsætning i Norge. Derfor beder vi nu nogle kloge hoveder fra industrien, forvaltning og forskningsmiljøet om at give os råd til, hvordan vi kan styrke og forbedre kontrollen, siger Per Sandberg fra Fremskrittspartiet.

Medlemmerne af udvalget udpeges senere i år, og Per Sandberg peger på, at der allerede i dag bruges store ressourcere på rapportering og kontrol, både til havs og til lands. Alligevel er der ikke tilstrækkelig sikkerhed for om maden fra havet er lovligt fisket.

- Som en af verdens største fiskerinationer, så er kampen mod ulovligt fiskeri specielt vigtig for Norge. Her har vi markeret os internationalt, men det er vigtigt, at vi gør et ordentligt job hjemme, konstaterer han.

Han peger på, at kravene skærpes og at god national kontrol vil være et konkurrenceparameter.

Noget af det, som udvalget skal se nærmere på, er hvordan teknologien kan forbedre kontrollen og gøre det enklere for erhvervet.

- Vi skal tænke helt nyt om kontrolarbejdet. Ny datateknologi som sammenkobling af data, billedegenkendelse og kunstig intelligens giver nye muligheder, siger den norske fiskeriminister Per Sandberg.

Udvalget skal komme med sin indstilling i en rapport i foråret 2019.

[]

 

Flere Nyheder