Norges fiskeeksport stiger og stiger

[caption id="attachment_8665" align="aligncenter" width="984"] Der ergrund til smil i norsk fiskeri. Den norske fiskeeksport boomer. Foto: Johan Wildh
08 jul 2016

[caption id="attachment_8665" align="aligncenter" width="984"]Norge vil skære i markedsføringen. Foto: Johan Wildhagen Der ergrund til smil i norsk fiskeri. Den norske fiskeeksport boomer. Foto: Johan Wildhagen[/caption]

Værdien af den norske fiskeeksport bliver ved med at stige. I årets første seks måneder var eksporten 28 pct. mere værd end i samme periode sidste år.

I årets første seks måneder eksporterede de norske producenter af laks og andre fisk for samlet  33,7 mia. danske kroner.

-Den norske seafoodbranche oplever en voldsom vækst i eksportværdien første halvår. Prisen på laks stjæler fleste overskrifter, men næsten hele fiskeindustrien har haft en fantastisk første halvår. De gode tal viser, at der er stor efterspørgsel, og vi har opnået gode priser for norsk fisk og skaldyr. En gunstig valutasituationen har helt sikkert en positiv effekt, siger kommunikationschef Geir Håvard Hanssen fra Norges Sjømatråd.

Eksportværdien er 28 pct. højere end i første halvår 2015. Eksporten er i år 4,8 mia. danske kroner højere end sidste år.  Det skyldes ikke mindst at gennemsnitsprisen på hele ferske laks i juni var 65,43 norske kr. per kilo mod 40,85 norske kr. sidste år.

Det er en øget global efterspørgsel efter laks kombineret med en reduceret eksportvolumen fra Norge, der har har drevet priserne op.

Det er dog ikke kun opdræt, der sikrer den store vækst i eksportværdien. Salget af torsk gik op med 16 pct. og udgjorde inkl. filetter 1,3 mia. danske kr. i perioden, mens salget af sild udgjorde 1,1 mia. danske kr. Det var 52 pct. højere end i 2015-halvåret.

Flere Nyheder