Norsk eksport satte juli-rekord

Der er tilsyneladende ingen ende på de positive nyheder om eksport af fisk fra Norge for tiden. Den seneste melding går på, at værdien af den norske f
05 Aug 2015

Der er tilsyneladende ingen ende på de positive nyheder om eksport af fisk fra Norge for tiden. Den seneste melding går på, at værdien af den norske fiskeeksport igen satte ny rekord i juli måned - det fremgår af en pressemeddelelse fra Norges Sjømatråd.

I juli blev der således eksporteret fisk fra Norge til en samlet værdi på 5,7 milliarder norske kroner. Det er 729 millioner norske kroner mere end juli måned sidste år - hvilket svarer til en samlet stigning på intet mindre end 15 procent.

- Norge har aldrig eksporteret fiskeprodukter til en højere værdi i juli måned end i år, fastslår Asbjørn Warvik Rørtveit, der er direktør i Norges Sjømatråd og forklarer, at fremgangen skal findes i øgede priser for de primære eksportvarer.

- Laksen står alene for over 40 prosent af stigningen i juli. Selv om volumen er på sammen niveau som juli i fjor, opnår norsk laks gode priser i norske kroner, fortæller han og peger ligeledes på, at der er tale om markante stigninger for torsk og andre hvidfisk.

Samtidig er eksporten af makrel - især til Holland - ved at komme i gang efter en træg start på året. I alt blev der eksporteret makrel for 143 millioner norske kroner i juli, og det er 146 procent om værdien for juli måned i 2014.

 

Flere Nyheder