Norsk fartøj fangede 190 blåfinnede tun i Nordsøen

[caption id="attachment_14434" align="alignnone" width="620"] Der blev fanget 190 blåfinnede tun på norsk fartøj. Privatfoto.[/caption] Det norske
19 sep 2016

[]

Det norske fiskefartøj ”Hillersøy”, der har adgang til et forsøgsfiskeri efter tun, har i weekenden landet 190 blåfinnede tun på mellem 170 og 300 kg., skriver norske medier. Der er tale om den blåfinnede tun, som tidligere har været dømt væk fra Nordsøen, men i de senere år har der været flere fangster af den blåfinnede tun i Norge. . Således har Norge afsat en forskningskvote, der med fangsten i weekenden nu er opfisket.

De mange tun, der blev landet på Florø syd for Måløy, og skal formentlig sælges til sushi. Hvad prisen bliver kan der kun gisnes om, men ifølge Bergens Tidende nævnes en pris pr. styk på 60.000 norske kroner. I så fald vil der være tale om en millionindtægt til fiskerne.

De mange tun blev fanget i not vest for øen Ona på højde med Molde, og i første omgang så det ikke ud som om, at antallet var så stort.

- Først troede vi ikke, at der var så mange. Det så ud som om der var 25 tun i noten, men da vi fik noten op på siden ville det ingen ende tage, fortæller fiskeskipper Tore Hillersøy fra båden af samme navn til Bergens Tidende.

Se mere på video fra FiskeribladetFiskaren:

https://vimeo.com/183178511

Flere Nyheder