Norsk fiskeeksport sætter ny halvårsrekord

Den norske fiskeindustri har igen sat ny eksportrekord. I årets første seks måneder har Norge således haft en eksportværdi af fisk og skaldyr på 34 mi
03 jul 2015

Den norske fiskeindustri har igen sat ny eksportrekord. I årets første seks måneder har Norge således haft en eksportværdi af fisk og skaldyr på 34 milliarder norske kroner – knap 29 milliarder danske kroner – hvilket er fem procent mere end i første halvår af 2014.

Juni måned bød også i sig selv på en ny rekord, da værdien af fiskeeksporten løb op i 5,8 milliarder kroner. Det svarer til knap 5 milliarder danske kroner og en stigning sammenlignet med juni 2014 på intet mindre end 20 procent.

- Det er glædeligt at se, at det er flere dele af fiskeindustrien, der bidrager til rekorderne. For eksempel har torsk haft en jævn vækst gennem hele halvåret. Det har stor betydning for lokal og national værdiskabelse, fordi Norge nu eksporterer stadig mere bearbejdet og mindre hel torsk, siger kommunikationsdirektør i Norges Sjømatråd, Geir Bakkevoll.

Flere Nyheder