Norsk fiskeriminister støtte fiskespisende børn

Færre unge spiser fisk, og det vil den norske fiskeriminister Per Sandberg nu gøre en indsast for at ændre med en bevilling på 10 mio. norske krone...
14 feb 2017

Færre unge spiser fisk, og det vil den norske fiskeriminister Per Sandberg nu gøre en indsast for at ændre med en bevilling på 10 mio. norske kroner.

- Vi spiser for lidt fisk, og fiske godt for helbreddet, og børn og unge, der spiser for lidt fisk kan gå glip af nogle helsefordele, siger Per Sandberg.

Han peger dog på, at alene sundhed får ikke de unge til at spise mere fisk. Det skal nemlig også smage godt, og derfor skal de 10 mio. kroner bruges til at lære børn og unge mere om råvarerne og tilberedningen

Det er under en norsk støtteordning til tiltag, der kan øges indtaget af fisk, som ministeren giver støtte gennem. I ordningen er der blandt andet prioriteret indsatser mod børn og unge.

- Min erfaring er, at børn er glade for fisk, men det er os voksne, der ikke er gode nok til at få sat det på menuen. Når børn deltager i madlavningen, så er de mere positive. Jeg vil have at børnene skal være ”fiskeambassadører” i deres hjem, og så må vi investere i de kundskaber, de trænger til, siger Per Sandberg.

[]

Flere Nyheder