Norsk minister forudser fordobling af eksport

Det vil være en underdrivelse at påstå, at den norske fiskeeksport ikke allerede boomer. Men det kommer til at gå endnu bedre i fremtiden - ja, faktis
03 okt 2016

Det vil være en underdrivelse at påstå, at den norske fiskeeksport ikke allerede boomer. Men det kommer til at gå endnu bedre i fremtiden - ja, faktisk forudser den norske fiskeriminister, at eksporten af fisk og skaldyr fra Norge bliver fordoblet de kommende fem år.

- Jeg ser ingen grund til, at fiskeindustrien ikke bør være den førende norske industri i fremtiden, siger Per Sandberg til avisen VG.

Igen i år har fiskeindustrien udsigt til endnu et rekordår - i følge ministeren bliver eksporten i 2016 på omkring 90 milliarder norske kroner - og det kan kun fortsætte i de kommende år, mener Per Sandberg i følge VG.

- 200 mia. er muligt, hvis man ønsker det. Jeg ser ingen grund til, at fiskeindustrien ikke bør være den førende norske industri i fremtiden. Vi har de fleste forudsætninger, og får jeg fiskeindustrien med på en bæredygtig satsning, er en vækst på 20 pct. i år en mulighed, siger Per Sandberg til VG.

Det anslås, at omkring 90 procent af den norske fiskeproduktion hvert år eksporteres ud af landet.

Flere Nyheder