Norsk minister vil prioritere forskningsmidlerne

[caption id="attachment_8379" align="alignright" width="142"] Elisabeth Aspaker, norsk fiskeriminister[/caption] Den norske fiskeriminister Elisabe
21 Jan 2015

[caption id="attachment_8379" align="alignright" width="142"]Skærmbillede 2015-01-20 kl. 14.41.04 Elisabeth Aspaker, norsk fiskeriminister[/caption]

Den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker vil have en klarere proritering af forskningsmidlerne til det marine område i Norge. Derfor lægger hun nu op til at udarbejde en masterplan for brugen af forskningsmidler. Norge bruger årligt 3,2 milliarder norske kroner svarende til 2,7 milliarder danske kroner. Af dem er de to milliarder norske kroner betalt af det offentlige.

- En fiskerifødevareproduktion i et ”højomkostningsland” som Norge er helt afhængig af forskning og innovation for at kunne overleve og vokse. Derfor sætter jeg nu gang i arbejdet med en masterplan for marin forskning, siger Elisabeth Aspaker, der peger på, at forskningen skal føre til udvikling af erhvervet. Og det gælder både en udvikling af den traditionelle fiskeindustri, en bæredygtig produktion af opdræt eller nye initiativer baseret på marine råstoffer.

At fokus netop er på det marine område skyldes, at man i Norge – i modsætning til for eksempel Danmark – har udpeget det marine område som et område med potentiale for værdiforøgelse.

- Forskning og udvikling vil være helt afgørende for at udnytte dette potentiale, siger Elisabeth Aspaker i en pressemeddelelse.

Masterplanen skal danne grundlaget for prioriteringer indenfor forskningsområdet. Planen er at masterplanen skal fremlægges i efteråret 2015.

 

Flere Nyheder