Norsk tilfredshed over ny fiskeriaftale med EU

Den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker er meget tilfreds med, at der fredag blev indgået en fiskeriaftale mellem EU og Norge for 2016. Den vil s
07 dec 2015

Den norske fiskeriminister Elisabeth Aspaker er meget tilfreds med, at der fredag blev indgået en fiskeriaftale mellem EU og Norge for 2016. Den vil stor værdiskabelse for både EU og Norge, fremgår det af en pressemeddelelse, som Fiskeridirektoratet har offentliggjort.

- EU er en vigtig partner for os på fiskeriområdet, og der har været konstruktive forhandlinger. Det betyder, at vi fortsætter det tætte samarbejde for at sikre en god forvaltning af vores fælles ressourcer i Nordsøen og Kattegat, siger Elisabeth Aspaker

Danske fiskere er tilfredse med fiskeriaftale med Norge for 2016

Hun roser også, at EU nu fortsætter den igangværende indførelse af discardforbuddet. Det skete for Østersøen, industrifiskeriet og det pelagiske fiskeri ved indgangen til 2015 og bliver udvidet i det kommende år.

- Selv om det skal indføres gradvis er det meget positivt og godt nyt for vore fælles bestande i Nordsøen. Det betyder også, at EU og Norge kommer tættere på hinanden i vores tanker om forvaltning, siger den norske minister.

EU-Norge aftale er ikke god for pelagisk fiskeri

Det er nu op til Ministerrådet i EU at sige endeligt god for aftalen med Norge. Ministerrådet mødes i den kommende uge – fra den 14. til den 15. december – i Bruxelles.

Flere Nyheder