Norsk tun-fangst gav pæn kilopris

Der er de senere uger landet tun fra norske fartøjer, der ellers har makrel, som deres målart for fiskeriet. Tunfiskene bliver fanget som bifangst, og
22 sep 2015

Der er de senere uger landet tun fra norske fartøjer, der ellers har makrel, som deres målart for fiskeriet. Tunfiskene bliver fanget som bifangst, og selv om fangst af tun ikke er lovligt, så skal fiskerne lande dem, ligesom de også kan omsætte dem under særlige forhold.

Nu er det kommet frem, at en norske fartøj, der fangede 21 tun, har fået solgt sin fangst til en kilopris, der bliver angivet til mellem 100 og 200 norske kroner kiloet. Det fortæller Fiskeribladet Fiskaren.

- Det er vi godt tilfredse med, fortæller Steven Jensen, der er daglig leder ved Snorre Seafood i Norge, hvor man har modtaget fisken fra fartøjet Hovden Viking.

Selv om prisen og dermed den samlede indtjening var ganske god - den samlede vægt for fangsten af tun var på omkring 4 ton - så er der også større udgifter forbundet med landing og salg af tun, fordi det er en fisk, der ikke må fanges.

– Når man hører, hvad en tunfisk er solgt for i Japan, så tænker man, at kiloprisen kan være hundredevis eller tusindevis af kroner. Men sandheden er, at denne tun ikke holder god nok kvalitet til at kunne sælges på auktion i Japan. Desuden er det også stor forskel på hvad det koster at transportere fisken. Til Oslo er prisen fem kroner kiloet, men til USA kommer det op i hundrede kroner, fortæller Steven Jensen til Fiskeribladet Fiskaren.

 

Flere Nyheder