Norske toldere tager kæmpefangst

To estere er henover Påsken taget i den norske told med en ulovlig last på ikke mindre end 2200 kilo fisk - torsk, kuller og helleflynder - fordelt på
06 Apr 2015

To estere er henover Påsken taget i den norske told med en ulovlig last på ikke mindre end 2200 kilo fisk - torsk, kuller og helleflynder - fordelt på 50 kasser. I følge tolderne i Norge er der tale om langt den største "fangst" nogensinde af de norske toldmyndigheder.

- Jeg har arbejdet i Told- og Afgiftsdirektoratet i 23 år, og jeg kan ikke huske, at jeg har hørt om en så stor beslaglæggelse. Det er formentlig den største enkelt-beslaglæggelse i Norge, siger medierådgiver i Told og Afgiftsdirektoratet, Thore Simenstad til NRK.no.

For understrege fangstens størrelse oplyser de norske toldmyndigheder, at man i hele 2014 beslaglagde 5.500 kilo fisk - fordelt på 52 beslaglæggelser - og den samlede beslaglæggelse i 2013 løb op i 7.000 kilo.

Toldmyndighederne oplyser, at smuglerne forsøgte at stikke af til fods, men hurtigt blev fanget igen, og at de nu er præsenteret for en samlet bøde på 20.000 norske kroner. Tolderne afviser, at de to mænd fra Estland selv har fanget de mange fisk, men har intet bud på, hvor og hvordan de er kommet i besiddelse af de mange fisk.

Flere Nyheder