Nu kan du få mere viden om fremtidens fiskefartøj

  [caption id="attachment_13113" align="aligncenter" width="620"] Det hollandske fartøj ”MDV-1 Immanuel” bliver udgangspunkt for et af de i al
07 apr 2016

 

[]

Der bliver hele tiden udviklet på fiskefartøjer, men det kan være svært at følge med i, hvad der er det seneste nye. Det råder Fiskeriets Servicefag bod på, når de senere i april afholder et seminar, hvor der bliver sat fokus på, hvordan fremtidens fiskefartøjer kan komme til at tage sig ud.

”Nogen vil sige at hver gang der bygges et nyt fiskefartøj, så bygges der et ”fremtidens fiskefartøj”, men derfor kan man jo godt prøve at kigge lidt i ”spåmandskuglen” for at se hvad der er på vej?, ” står der blandt andet i invitationen fra Fiskeriets Servicefag.

Udgangspunktet for det første indlæg bliver det hollandske fartøj ”MDV-1 Immanuel”, der har fostret tanker om at bygge et banebrydende dansk fiskefartøj. Det er forstander ved Fiskeriskolen i Thyborøn, Søren Hyllen, der har opgaven – og han kan supplere med viden fra den ansøgning, som skolen har sendt til Velux Fonden om midler til et skib.

Derefter tager Louise Opprud Jakobsen over. Hun er er fra Innovation Lab og skal fortælle om, hvordan man får skabt udviklingen af et nyt fiskefartøj for fremtiden.

”Hvis man samler erhvervet, forskere og interessenter omkring byggeri af et dansk fiskefartøj, kan vi så sætte en ny standard til gavn for erhvervet og servicefagene, ” spørger hun blandt andet.

Hør om de kommende nybygninger
De to først oplæg finder sted før frokost – og over middag vil direktør Kent Damgaard fra Karstensens Skibsværft på baggrund af de nybygninger skibsværftet senest har afleveret prøve at kigge fremad. Men han vil også inddrage de nybygninger, der er undervejs og de nybygninger der undervejs. Her vil han give han give svar på, at hvad der er fokus på, og hvilken retning der er for udviklingen lige her og nu.

Det sidste indlæg i løbet af formiddag Jens Peter Balthersen fra A.P. Moller-Maersk stå for, og her vil blikket bliver rettet ud i verden. Han vil således fortælle om de tanker, der bliver gjort om fremtidens fartøjer i den øvrige del af den maritime sektor.

Seminaret bliver afholdt på Skagen Skipperskole tirsdag den 26. april. Seminaret begynder klokken 09.30, og der er krav om tilmelding. Fristen for tilmelding er sat til fredag den 22. april, fremgår det af invitationerne, der er sendt ud til alle medlemmer af Fiskeriets Servicefag.

 

 

 

 

Flere Nyheder