Nu står den snart på sommerferie

[caption id="attachment_13886" align="aligncenter" width="620"] SG 92 Gi-Bri[/caption] Efter en del forsøg lykkes det for Fiskeri Tidende at komme
25 jun 2016

[caption id="attachment_13886" align="aligncenter" width="620"]SG_92 SG 92 Gi-Bri[/caption]

Efter en del forsøg lykkes det for Fiskeri Tidende at komme igennem til skipper Thomas Theordorsen på fartøjet SG 92 GI-BRI til en snak om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Og det er sidste udkald, hvis man skulle have en kommentar fra skipper.

- Vi har ligget i Kattegat og fisket efter hummer nogle dage i sidste uge og nogle dage i denne uge. Men fra i dag går vi på sommerferie. Fem uger skal vi have, det bliver skønt, fortæller skipper Thomas Theodorsen til Fiskeri Tidende.

Det har været godt fiskeri, den tre mand store besætning har haft de seneste dage i Kattegat.

- Vi har 2200 kilo blandet fisk og 300 kilo hummer med ind. De 2200 kilo blandet fisk er cirka halvt rødspætter og halvt torsk. Der er masser af torsk i Kattegat i øjeblikket til en fornuftig pris. Det var også en da grundene til, at vi sejlede væk fra Østersøen, siger Thomas Theodorsen.

Når man er på sommerferie, kan man lige så godt få gjort noget ved fartøjet. Det har skipper også tænkt sig.

- Vi sejler til Hundested nu, hvor vi losser vores fisk til O.V. Jørgensen. Han tager så vores trawl med i lastbilen til Bagenkop. Herefter sejler vi til Gilleleje, hvor den skal bundmales. Det gør vi hvert år. Og så skal den jo gerne nå at blive klar til By- og Havnefest i Bagenkop, siger Thomas Theodorsen.

Efter sommerferien går turen igen nordover for SG 92 GI-BRI. Men det er der nu ikke noget usædvanligt i.

- Når sommeren er overstået, går vi i Kattegat og Skagerrak efter hummer. Det gør vi altid – og de planer er ikke ændret. Vi plejer så udelukkende at fiske torsk indtil sommerferien, men på grund af de dårlige priser på Østersø torsken, valgte vi at gå i hummer lidt før. Og det har været helt fint, siger Thomas Theodorsen.

 

Flere Nyheder