Nu starter kampen mod plastikposer i havet

EU har nu taget kampen op med de milliarder af plastikposer, der hvert år ender som skrald i naturen – mange af dem finder vej ud i havet, hvor de øde
01 maj 2015

EU har nu taget kampen op med de milliarder af plastikposer, der hvert år ender som skrald i naturen – mange af dem finder vej ud i havet, hvor de ødelægger økosystemerne. Tirsdag i denne uge blev Europa-Parlamentet enige om et forslag, der skal tage fat på at løse problemet med de mange plastikposer.

En del af planen går ud på at tvinge forbrugerne til at skære ned på brugen af plastikposer, men det skal være op til det enkelte medlemsland, hvordan det skal ske.

Enten kan landene vælge at indføre det forpligtigende mål om, at der højst må blive brugt 90 plastikposer per person ved udgangen af 2019 og højst 40 per person i 2025. Eller også kan landene vælge at indføre en afgift på poserne inden 2019, så plastikposerne koster penge og ikke bliver givet væk gratis.

Det er tynde engangsplastikposer, som forslaget omfatter. Til gengæld kommer forslaget ikke til at gælde meget tynde poser, som eksempelvis dem, der findes i de fleste supermarkeder til at samle løs frugt i.

Flere Nyheder