NVG-sild har det langt bedre end antaget

Et 45 dage langt togt udført af Havforskningsinstituttet i Norge viser, at bestanden af NVG-sild - også kendt som Atlantoskandisk sild - har det langt
09 mar 2015

Et 45 dage langt togt udført af Havforskningsinstituttet i Norge viser, at bestanden af NVG-sild - også kendt som Atlantoskandisk sild - har det langt bedre end antaget. Den årlige internationale bestandsvurdering har sat bestandens gydebiomasse til 4 millioner ton, mens tal fra det norske togt peger på en gydebiomasse på 6,2 millioner ton.

Det giver nu håb inden for det pelagiske fiskeri om, at man i hvert fald i 2016 kan få en kvoteanbefaling, der er væsentligt højere end den nuværende kvote for i år. Det vil være af stor betydning for økonomien i det pelagiske fiskeri i Danmark.

- For den danske pelagiske sektor er det en hjørnesten i fiskeriet, så det er absolut glædeligt, siger direktøren i Danmarks Pelagiske PO, Esben Sverdrup-Jensen, der peger på, at de norske data viser, at bestanden har været forvaltet på fornuftig vis over de senere år.

- På den længere bane er det her et afgørende og vigtigt resultat – også for den industri der er på land i Danmark, men også i Norge, hvor vi lander fisken, tilføjer han.

Læs mere i Fiskeri Tidende uge 10. 

Flere Nyheder