Ny aftale om RTC-regler i Skagerrak

[caption id="attachment_17578" align="alignright" width="299"] Det er bedre at have fælles regler for rejefiskeriet i Skagerrak, lyder det fra Claus H
af Claus Kirkegaard
07 sep 2018

[]

EU og Norge indgik torsdag den 6. september i Göteborg en aftale om at indføre fælles RTC-regler for rejefiskeriet i Skagerrak. Aftalen må betragtes som balanceret mellem Norges, Sveriges og Danmarks ønsker.

I forvejen havde Norge egne RTC-regler for fiskeri i norsk farvand.

- Vi har i år også brugt krudt på at diskutere RTC-regler, og vi har nu fået en aftale om fælles RTC-regler på plads. Det er ikke regler, som vi i dansk fiskeri er glade for. Vi kan generelt godt forstå, hvis man ønsker at beskytte juvenile fisk og rejer, men for os er rejer over 5 cm ikke juvenile rejer. Vi kan også godt forstå, at man med reglerne forsøger at styre adfærden i fiskeriet og få rejefiskeriet til at finde sted der, hvor fangster af smårejer minimeres, men etablering af RTC-områder tror vi ikke giver nogen reel beskyttelseseffekt for rejerne. Og for os er det grundlæggende ”træls” hvis reglerne gør, at vi får sværere ved at udnytte vores kvoter, når vi ikke har problemer med at få afsat vores fangster, siger formanden for Skagerrak/Kattegat-udvalget i Danmarks Fiskeriforening PO, Claus Hjørne Pedersen om de netop afsluttede forhandlinger.

- Når det er sagt, så anerkender vi også, at det er bedre at have fælles regler og ”level playing field” end at vi har forskellige regler og derved betingelser for fiskeriet, lyder det fra Claus Hjørne Pedersen.

Flere Nyheder