Ny formand for Fiskerlaget Sør

[caption id="attachment_18887" align="alignright" width="162"] August Fjeldskår stopper efter fire år som formand. Foto: Claus Hjørne Pedersen[/captio
af Line Dalgaard Jensen
30 okt 2018

[]

Fiskerlaget Sør i Norge har fået ny formand. Han hedder Steinar Bredsand og fik posten, da der i oktober var årsmøde i Fiskerlaget Sør.

Den tidligere formand August Fjeldskår havde allerede meddelt, at han trådte tilbage, inden mødet, hvor også Danmarks Fiskeriforening deltog.

Bestyrelsesmedlem, medlem af Skagerrak-Kattegat Udvalget og lokalformand i Strandby Fiskeriforening, Claus Hjørne Pedersen, der repræsenterede de danske fiskere, takker den afgående formand for et godt samarbejde, og hilser den nye velkommen:

- Vi håber på et fortsat godt og stærkt samarbejde med Fiskerlaget Sør, siger han.

Netop samarbejdet med danske fiskere og de fælles interesser kom til udtryk på årsmødet. Lige fra EU-Norge-aftalen om dybvandsrejer og nye fælles RTC-regler, til ICES-rådgivning, som nordmændene ej er tilfredse med, krydser danske og norske fiskeres veje – og udfordringer. Også nordmændene oplever meget marint affald og plastik, som de har fokus på at samle ind og undersøge, hvad årsagen er til. Og så er der selvfølgelig sæler og sælskader, som nordmændene gerne vil høre danskernes erfaring med.

Flere Nyheder