Ny generation Cummins-motor til de mellemstore fiskefartøjer

[caption id="attachment_19157" align="alignright" width="377"] Cummins X15 har bl.a. et elektronisk brændstofsystem, som doserer brændstoffet meget pr
af Line Dalgaard Jensen
27 nov 2018

[]

Ventetiden er snart forbi. Efter et par års tålmodighed kan Granly Diesel til næste forår nu lancere en ny motor fra Cummins.

En motor, som kan sætte skub i de mellemstore fiskefartøjer, overholder EPA Tier 3 og IMO Tier2 og er ganske lydsvag.

- Det glæder vi os til!  Alt i alt er det en helt nyudviklet motor, som passer til de mellemstore fiskefartøjer med 400-600 hestekræfter. Den overholder de vigtigste dimensionskrav, og har et fuldelektronisk brændstofsystem, hvilket gør den meget støjsvag, fortæller Preben Vogt, vicedirektør hos Granly Diesel.

Den nye motor fra Cummins hedder X15. Den er designet til at kunne klare lange rejser til havs og har en lang levetid. Cummins lover en forbedret brændstoføkonomi, og at motoren er lige så drift sikker som tidligere modeller. Motoren kan også leveres som generatormotor, dvs. med fast omdrejningstal på 1500 rpm eller 1800 rpm.

Præcis dosering og ren forbrænding
Brændstofsystemet er Cummins nyeste system, XPI. Foruden at sikre en lydsvag motor, så har det elektroniske system også en række ændre fordele.
- Systemet doserer brændstoffet meget præcist. Derfor er det en meget renere forbrænding, forklarer Preben Vogt.

Derudover er motoren udrustet med en avanceret teknologi, der diagnosticerer og monitorerer motoren under drift og forebygger alvorlige fejl.

Granly Diesel forhandler ogs Cummins motorer fra 200 HP og helt op til 4000 HP, både som fremdrivningsmotorer og generatoranlæg.

Flere Nyheder