Ny krabbefabrik søger kontakt til fiskere

[caption id="attachment_13234" align="aligncenter" width="620"] Den nye krabbefabrik i lemvig står klar til at modtage fiskernes krabber til juli[/cap
23 Apr 2016

[caption id="attachment_13234" align="aligncenter" width="620"]Unknown Den nye krabbefabrik i lemvig står klar til at modtage fiskernes krabber til juli[/caption]

Nordisk Krabbe Kompagni A/S (NKK) som er et joint venture mellem danske Jeka Fish A/S og Norske Hitramat AS har nu påbegyndt opførselen af en fabrik til forarbejdning af taskekrabber i Lemvig. Når den nye fabrik står færdig til sommer, åbner der sig nye muligheder for fiskere, der allerede i dag fisker krabber eller som overvejer at fiske krabber i fremtiden.

- Fabrikken er klar til at tage imod taskekrabber fra midten af juli, og vi søger nu kontakt med fiskere, som er interesseret i at indgå en aftale om levering af krabber, siger Lasse Kristensen, Business Development Manager hos Jeka Fish A/S. De fiskere som allerede driver et krabbefiskeri, har ingen vanskeligheder med at fange krabberne; men det har knebet med en stabil afsætning. Med den nye aftager i Lemvig bliver der nu rådet bod på usikkerheden for fiskerne omkring afsætningen.

- Jeg ser meget frem til, at fabrikken bliver klar til at modtage krabberne til juli. Fordelen er, at der garanteres en fast pris og afsætning. Desuden aftager de også hannerne, så vi ikke skal brække kløerne af som i dag til auktionen. Alt i alt giver det grundlag for et rentabelt fiskeri, siger Jesper Jensen fra Thorsminde, der skipper på L 318 Lajehebis. Han har fisket krabber siden 2006, og han slår fast, at det er ikke noget problem, at fange 1-2 tons om dagen på en lille båd. Fiskeriet drives med tejner som agnes med fiskehoveder eller lignede. Eksempler fra Norge viser at der kan fanges op til 100 tons på en sæson med 3-400 tejner. Skulle det være dårligt vejr en dag, kan man røgte tejnerne næste dag.

- Jeg forventer, at fiske med omkring 1.000 tejner til sommer, og det er jo et meget skånsomt fiskeri, da der ikke er nogen bifangst. Samtidig er det også en fordel, at der ikke er noget med havdage, og at krabberne er ukvoterede, siger Jesper Jensen.

Gode afsætningsmuligheder
Hos Jeka fish A/S håber man, at mange fiskere kan se muligheden for at skabe et fornuftigt indtjeningsgrundlag i et krabbefiskeri.

- Der er ligeledes rigtig gode muligheder for at kombinere et krabbefiskeri med garnfiskeri og derved få en ekstra indtjening, siger Lasse Kristensen. Han ser frem til, at fiskerne til sommer vil levere store mængder krabber, som der er store mængder af i vores farvande. Det er nemlig ikke noget problem at afsætte de krabber, som fabrikken forarbejder.

- Der er afsætningsmuligheder både i Europa og på et stærkt voksende marked i Kina, siger Lasse Kristensen

 

Fiskere, som ønsker at høre mere om muligheder, kan kontakte Lasse Kristensen fra Jeka Fish på 25716525

 

Flere Nyheder