Ny politisk aftale imponerer ikke fiskeriformand

Onsdag i denne uge annoncerede et fuldstændig enigt Folketing, at der var opnået enighed om den nationale prioritering af midler fra Den Europæiske Ha
19 maj 2017

Onsdag i denne uge annoncerede et fuldstændig enigt Folketing, at der var opnået enighed om den nationale prioritering af midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond, EHFF. Samtlige partier bakker op om, hvordan midlerne - knap 1 milliard kroner - skal fordeles inden for fiskeriet i Danmark fra 2018 til og med 2020.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, lagde ikke skjul på, at den nye aftale langt fra indfrier forventningerne fra de danske erhvervsfiskere, da han aflagde sin mundtlige beretning på foreningens årlige generalforsamling fredag eftermiddag på Hotel Vejlefjord.

- Jeg meldte med det samme ud, at jeg ikke er imponeret, slog han ganske kort fast, inden han fortsatte:

- For selv om knap 1 milliard kroner er mange penge, så er det kun ganske få af midlerne, der tilgår fiskerne og fartøjerne. Vi har regnet på det, og det er 24 millioner kroner om året - eller knap 75 millioner kroner ud af det samlede beløb, der går til fiskefartøjerne. Det svarer til syv-otte procent af de samlede midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond. Jeg gentager: Syv til otte procent!

Han kom ikke nærmere ind på de enkelte prioriteringer i sin mundtlige beretning, men han nævnte dog et enkelt - nemlig de over 200 millioner kroner, der skal gå til restaurering af vandløb.

- Vi har hele tiden ment, at det er fuldstændig forfejlet at bruge 20 procent til vandløbsrestaurering. I aftalen er der afsat 210 millioner kroner - penge der går direkte til de danske kommuner, forklarede han og uddybede sin og foreningens holdning til de mange projekter under vandløbsrestaureringen:

- Det kan godt være, at det er relevante projekter - det skal jeg ikke være dommer over - men der står ikke fisk på dem.

Flere Nyheder