Ny Rockall bestilt på Karstensens Skibsværft

  [caption id="attachment_12383" align="aligncenter" width="550"] Ny Rockall bestilt på Karstensens Skibsværft i Skagen[/caption] Det pelag
11 jan 2016

 

[caption id="attachment_12383" align="aligncenter" width="550"]Ny Rockall bestilt på Karstensens Skibsværft i Skagen Ny Rockall bestilt på Karstensens Skibsværft i Skagen[/caption]

Det pelagiske rederi Astrid Fiskeri A/S har bestilt en nybygning hos Karstensens Skibsværft i Skagen. Nybygningen skal afløse E532 Rockall på 57,44 meter, der er bygget i 1995. Ny Rockall bliver på 69,90 meter og får en større lastevne end det gamle fartøj. Den nuværende Rockall laster 1.371 kubikmeter, det nye fartøj vil laste 1.970 kubikmeter. Ny Rockall kommer til at fiske efter sild, tobis, hestemakrel og brisling, oplyses det.

Det nye pelagiske fartøj skal leveres i december 2017 og får det samme skrog som to andre nybygninger fra Karstensens Skibsværft, Cattleya og Rogne.

Ny Rockall får en hovedmotor på 2.999 kW og en propel på 4200 mm, der skal køre med et omdrjeningstal på 120 rpm ved fuld effekt (60 Hz på akselgeneratoren). Det vil sikre fartøjet en optimal trækkraft ved fiskeri med trawl samt ved sejlads.

Ny Rockall udrustes to fiskeri med to-trawl, og der monteres således tre 80 tons trawlwincher og fire nettromler på 60/80 tons.

Astrid Fiskeri A/S er baseret i Skagen, hvorfra der drives pelagisk og industrifiskeri. Rederiet er ejet af familien Johansson og har også fiskeskipper Mogens Ørts Jensen som medejer.

Rederiet fik i sommeren 2014 leveret nybygningen S264 Astrid, der er af samme længde, men som kan laste lidt mere. Det er netop samarbejdet fra det byggeri og muligheden for at påvirke design og indretning gennem hele byggeprocessen, som er en af årsagerne til, at Astrid Fiskeri A/S igen har valgt Karstensens Skibsværft som værft.

Flere Nyheder