Nye forhandlinger om fiskeriområdet er på vej

[caption id="attachment_19061" align="aligncenter" width="620"] Michel Barnier har forhandlet aftalen på plads med briterne.[/caption] Skilsmissen
15 nov 2018

[]

Skilsmissen er aftalt, men hvordan bodelingen skal ske efter 2020 er endnu ikke aftalt. Derfor ligger der fortsat forude en række svære forhandlinger, der skal bringe en aftale i hus mellem EU og Storbritannien om en række områder, hvor der med skilsmisseaftalen kun er lagt planer for samværet frem mod 2020.

Derfor skal EU igen til forhandlingsbordet, og det ventes ifølge EU´s chefforhandler, Michel Barnier, at ske når Storbritannien formelt er udtrådt af EU den 29. marts 2019.

Et af de områder, hvor der skal forhandles, er fiskeriområdet. Michel Barnier venter, at EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet går sammen om et kommenteret udspil på fiskeriområdet, akkurat som det ventes på mange ande områder.

Så selvom der er glæde over aftalen lige nu, så er der stadig lang vej til målet, der er sameksistens efter 2020.

- Vejen er endnu lang og muligvis svær, men vi skal have en ordentlig udgang. Der er stadigvæk arbejde at lave, sagde Michel Barnier.

Han pegede også på, at EU ikke forhandler mod men med Storbritannien i respekt for det valg, de har taget omkring medlemsskab af EU.

- Storbritannien er vores ven og partner, sagde han.

Michel Barnier fortalte på pressemødet, at forhandlingerne vil pågå hen mod 2020, og hvis det er nødvendigt så kan forhandlingsperioden forlænges i en begrænset periode.

 

 

Flere Nyheder