Nyt eventyr for muslingeskaller

[caption id="attachment_17960" align="alignnone" width="620"] Den nye milliondyre investering forventes at stå klar til september.[/caption] Nyt mu
af Line Dalgaard Jensen
27 jun 2018

[]

Nyt muslingeselskab ser nu dagens lys.

Helt præcis Vilsund Shells A/S, som er et samarbejde mellem skaldyrsproducenten Vilsund Blue A/S og Fredsø Logistik. De to virksomheder har gennem 16 år samarbejdet om afsætning af muslingeskaller og rykker nu tættere sammen.

Vilsund Shells A/S skal stå for behandling og afsætning af muslingeskallerne fra Vilsund Blue´s muslingeproduktion. Det sker fra en ny 3.600 kvm. stor hal, der bygges ved Foodparken på Mors, hvor Vilsund Blue blandt andet har produktion.

Hurtigt fri for rester
Tidligere var Vilsund Blue’s siloer overvåget, så de kunne tømme dem og køre muslingeskaller væk.

- Nu bliver muslingeskallerne via et transportbånd sendt direkte over i den nye hal, hvor de er under tag, og dermed hurtigere frigøres for de restprodukter, der måtte sidde tilbage på dem. Det skete tidligere ved udendørs opbevaring forskellige steder og er ikke optimalt, fortæller Vognmand Jan Nielsen fra Fredsø Logistik, der afsætter muslingeskaller som underlag til ridebaner.

Skallerne afsættes også til luft- og vandrensning i både ind- og udland. Man tager en container, fylder den med muslingeskaller, lader vandet løbe igennem, blæser luft ind og derved forsvinder den dårlige lugt.

Fælles millioninvestering er win win
Der har netop været rejsegilde på den nye muslingehal. Vognmændene er glade for nu kun at skulle henvende sig et sted, og også Vilsund Blue er tilfredse med samarbejdet.

- Det er et udtryk for, at fælles innovation og udvikling nu bærer frugt til glæde for begge virksomheder. Det er en win win situation, siger Søren Tjørnelund Mattesen, der er adm. direktør for Vilsund Blue A/S.

 

Flere Nyheder