Nyt hold dimittender fra Skipperskolen

[caption id="attachment_10176" align="aligncenter" width="773"] Bagerst fra venstre mod højre Jonathan Chamoret, Robert B. Kjeldsen, Niels Skovgaard,
29 jun 2015

[caption id="attachment_10176" align="aligncenter" width="773"]Dimittender Skipperskolen 2015 juni Bagerst fra venstre mod højre Jonathan Chamoret, Robert B. Kjeldsen, Niels Skovgaard, Mogens M. Langballe, Tom K. Hansen, Mads Larsen, Martin Andersen, Jimmy Frydkjær, Jens Jacob Dahl Thomsen (lærer), Troels Nielsen, Anders H. Kjærgaard, Claus P. Pedersen, Jørgen Fink Pedersen (lærer), Jakob F. Andersen (lærer). Forreste række fra venstre mod højre: Peter N. Hansen, Roald Thomsen, Niels S. Nielsen, Knud-Erik H. Jakobsen, Nathali del Carmen Blanco Girado, Michael G. Hansen, Lars-Hintze Mathiasen, Kennet G. Mortensen, Aputsiaq Egede, Claus Lykke Pedersen (lærer), Johni Andersen (lærer), Anders C. T. Andersen (forstander).[/caption]

Fiskeskippere af både 3. grad og 1. grad fik fredag deres eksamensbeviser på Skagen Skipperskole, hvor forstander Anders C.T. Andersen kunne sende en flok motiverede og engagerede mennesker ud i arbejde.

 

Det var blandt andet med ordene om at uddannelse er nødvendig, men også behov for dannelse og engagement, som er med til at sikre, at den danske sømand fortsat er om bord på danske skibe.

 

"Det bliver jer, der har ”vagten” og derfor ansvaret for såvel skib som besætning, det er et stort ansvar, hvor et af de vigtigste værktøjer ”godt sømandskab” - et begreb - jeg håber I har taget til jer, vil udvise i fortolkningen af de regler og love I har lært om", lød det fra forstander Anders C.T. Andersen.

Han pegede på, at uddannelsen på Skagen Skipperskole også er en lederuddannelse.

"I skal ud og lede andre, have ansvaret for andre, og der er karakterer ikke nok. Der skal der bruges menneskelighed og indsigt i egen formåen", sagde forstanderen og fortsatte:

"Husk, at uddannelsen ikke er slut med jeres eksamenspapirer, den er kun lige begyndt. Rent praktisk, skal I ud og erhverve sejltid til jeres næringsbevis for at stige i graderne. Husk at føre uddannelsesbog, husk at registrere sejltid og husk at søge om sønæringsbevis", sagde Anders C.T.. Andersen.

Udover fiskeskipper af 1. og 3. grad var der også eksamensbeviser til sætteskipper og kystskipper.

 

Flere Nyheder