Nyt mindstemål på jomfruhummer har ikke ramt prisen

[caption id="attachment_766" align="aligncenter" width="620"] Det har ikke trukket prisen ned, efter at mindstemålet er sat ned på jomfruhummer[/capti
07 maj 2016

[]

Ved årsskiftet blev der indført et nyt og mindre mindstemål for jomfruhummerne i Kattegat og Skagerrak. Op til indførslen af det nye mindstemål var der blandt jomfruhummerfiskerne en vis bekymring for, at det ville få negativ indflydelse på prisniveauet. Men her fire måneder inde i det nye år kan det ikke ses på priserne.

- Det har slet ikke ramt priserne, og vi ser indtil videre et meget højt prisniveau, fortæller Gregers Jacobsen, bestyrelsesformand i Læsø Fiskeindustri og jomfruhummerfisker med FN 272 Tina Malene. Starten af året har været gunstigt for priserne, fordi der ikke har været landet så mange jomfruhummere i Skotland som normalt. Hos Læsø Fiskeindustri, som modtager godt halvdelen af alle de danske jomfruhummere, er man godt tilfredse med det nye mindstemål. Det betyder større tilførsel af råvarer, som man ikke har problemer med at afsætte.

- Vi er glade for det nye mindstemål. Det har vi kæmpet for i langt tid. Det betyder meget for Læsø Fiskeindustri, som har fået større konkurrencekraft. Man kan sige, at vi har fået en ligestilling med vores konkurrenter, så vi med de mindre jomfruhummere også kan servicere supermarkedskæderne. Et stort segment vi ellers har været afskåret fra. Nu kan vi levere alle størrelser til supermarkederne, siger Gregers Jacobsen. I år har den gennemsnitlige kilopris for jomfruhummer totalt set ligget på 76,80 kroner. Hele sidste år før mindstemålet blev ændret var den 71,45 kroner.

Flere Nyheder