Nyt oliefirma vil levere til fiskeriet

En toptunet olie, der øger intervallet mellem olieskift, bliver nu udbudt til fiskefartøjer i Danmark. Der er tale om den tyske olieproducent Addinol,
14 jul 2016

En toptunet olie, der øger intervallet mellem olieskift, bliver nu udbudt til fiskefartøjer i Danmark. Der er tale om den tyske olieproducent Addinol, der har etableret sig med kontor i Esbjerg.

- Vi er nye på markedet, men vi har kendskab til fiskeriet, siger Svend Eskildsen, der sammen med det tyske firma har stiftet Addinol Lube Oil Danmark ApS.

Olieproducenten kan levere op til 650 forskellige typer af olieprodukter og leverer blandt andet til den maritime branche, biogasmotorer, biler og meget andet.

- Vores produkter er godkendt af samtlige motorproducenter, siger Svend Eskildsen.

Han nævner, at den hollandske forhandler har fået gang i salget til fiskeriet. Op mod 50-60 fartøjer anvender således i dag olie fra Addinol, samtidig med at olieskiftet forlænges har de Hollandske fiskere også reduceret deres brændstofforbrug med op til 7 %. Dette er jo ikke helt uvæsentligt. Vi har et par danske fiskefartøjer der er i gang med at afprøve olien siger Svend Eskildsen.

Testes

En af de fordele, som han peger på, ved brug af Addinol-produkter er den længere driftstid. Normalt skal der ske olieskift for hver 500 timer i drift på motoren, men på grund af den måde, som Addinol producerer olien på, og de additiver, der tilsættes, så kan olieskiftet måske udskydes til efter 700 eller 750 timers drift.

- Det er ok for motorproducenterne, så længe der tages en olieprøve og analyseres, siger Svend Eskildsen.

Addinol samarbejder med det uafhængige analysefirma Oelcheck, der analyserer olien for en lang række parametre, og i den rapport, som kunden får, er der en anbefaling til, hvor mange timer der er til et nyt olieskift er nødvendigt.

Olien kan leveres både i 5- og 20-liters dunke, tønder og bulk/IBC, hvis det er ønskeligt så kan olien også pumpes over i en tank.

Det er oliens smøreevne, der er afgørende for ydeevnen. Addinols brede program af olier gør, at der næsten altid kan findes en olie til den pågældende motortype.

- Vi skal vide, hvilken motor det er, og hvilken olie, der anbefales. Derudfra tjekker jeg med det tyske kontor, hvilken olie der kan anvendes til motoren, siger Svend Eskildsen og nævner, at han typisk har svar på forespørgslen i løbet af få minutter.

- Jeg vil hellere spørge dem, end bare fortælle et eller andet, som jeg så bagefter skal fortælle ikke var rigtigt, siger han til Fiskeri Tidende.

[caption id="attachment_14034" align="aligncenter" width="620"]2016-05-13 10.24.57 Kunderne hos Addinol kan vælge mellem 650 forskellige produkter, og de leveres i alt lige fra fem liters dunke til tønder bulk/IBC. Foto: Torben Lehmann.[/caption]

 

 

Flere Nyheder