Nyt projekt styrker udvikling af redskaber

Danmarks Fiskeriforening PO er klar til at lancere et nyt projekt - "Fast Track" - der skal bidrage til effektivisere udvikling af nye redskaber, der
19 feb 2016

Danmarks Fiskeriforening PO er klar til at lancere et nyt projekt - "Fast Track" - der skal bidrage til effektivisere udvikling af nye redskaber, der kan ruste fiskerne til at håndtere kravet om landingspligt.

Tanken er, at projektet skal gøre processen fra idé til godkendelse af selektive redskaber nemmere og hurtigere. Ud over Danmarks Fiskeriforening har projektet deltagelse af DTU Aqua og Aalborg Universitet, fremgår det af en invitation til et første møde midt i marts, hvor fiskere kan få mere at vide om mulighederne.

- Vi har brug for fiskere, der har de gode idéer til, hvordan de kan gøre fiskeriet mere selektivt – gerne i samarbejde med deres lokale vodbinder, fortæller biolog i DFPO, Henrik S. Lund, der opfordrer lokalformændene i havnene til at tage fat i de fiskere, der altid går og roder med nye idéer.

- Der er altid nogle stykker, der går og roder med redskabsting i havnene, og det er dem vi har brug for til projektet, siger Henrik S. Lund.

Det første møde i projektet bliver afholdt i Aalborg den 16. marts. På mødet vil der være forskere fra DTU Aqua og Aalborg Universitet til stede samt konsulenter fra Danmarks Fiskeriforening PO. Tilmelding er et krav, og det kan ske hos projekt koordinator Jordan Feekings på email jpfe@aqua.dtu.dk eller mobil 24 89 58 21.

 

Flere Nyheder