Ocean Tiger fortsætter rejefiskeriet

Der er nu udsigt til, at det bornholmerbaserede partredier Ocean Tiger fortsætter sit efterhånden mangeårige rejefiskeri ved Vestgrønland. Det sker på
27 Mar 2015

Der er nu udsigt til, at det bornholmerbaserede partredier Ocean Tiger fortsætter sit efterhånden mangeårige rejefiskeri ved Vestgrønland. Det sker på baggrund af, at EU og Grønland har indgået et ny aftale for årene 2016-2020, hvor Ocean Tiger har fået en såkaldt indikativ kvote på 2600 ton for 2016.

- Det er dog vigtigt at påpege, at en indikativ kvote ikke er ensbetydende med, at vi så får tildelt det samme, når kvoten forhandles sidst på året, forklarer Peter Pedersen til Fiskeri Tidende.

Hvis det sker - at den indikative kvote også bliver den reelle kvote - vil der være tale om en stigning fra i år, hvor rejekvoten er helt nede på 2000 ton. Den nye kvote er i følge Peter Pedersen ikke det, man havde ønsket, men det giver dog et fornuftigt fiskeri for Ocean Tiger.

- Og det betyder, at vi kan bevare mandskabet om bord, siger Peter Pedersen.

Han vurderer, at kvoten vil kunne strække til omkring 4 måneders fiskeri, og selv om det ikke helt er det, som man havde håbet på, så er det bedre end alternativet, hvis kvoten også i 2016 skulle være på de 2000 ton, som den er i år.

- Alternativet havde bl.a. været, at de 13 grønlandske og 42 øvrige medarbejdere om bord på ”Ocean Tiger” var røget ud i arbejdsløshed, hvis kvoten ikke var blevet hævet. Nu er de arbejdspladser reddet i første omgang, og det er vi glade for, siger Peter Pedersen, der understreger, at man fra rederiets side vægter netop fastholdelse af arbejdspladserne meget højt.

Læs mere i Fiskeri Tidende, der udkommer 28. marts.

Flere Nyheder