Offshore-virksomheder øger konkurrencen på fiskeriområdet

[caption id="attachment_13532" align="aligncenter" width="537"] MAN Diesel og Motor leverer blandt andet til en række større fiskefartøjer, der er nyb
20 May 2016

[caption id="attachment_13532" align="aligncenter" width="537"]MAN Diesel og Motor leverer blandt andet til en række større fiskefartøjer, der er nybygget indenfor de senere år. FOTO: MAN MAN Diesel og Motor leverer blandt andet til en række større fiskefartøjer, der er nybygget indenfor de senere år. FOTO: MAN[/caption]

En øget aktivitet på fiskerimarkedet for nybygning og reparationer har gjort det mere attraktivt for en række virksomheder, der ellers har opereret indenfor offshore-delen primært. Men i takt med at kadencen på det område er faldet, så er fokus vendt mod fiskeriet, og det skaber øget konkurrence til gavn og glæde for fiskerne.

Det stiller også større krav til de danske virksomheder, der leverer til fiskeriområdet.

- Konkurrencen er skærpet. I takt med at offshore-industrien bliver mere presset, så er mange leverandører interesserede i de projekter, der er inden for fiskeri. I den situation bliver innovation og teknisk optimerede fremdrivningsløsninger og resultater fra tidligere projekter endnu vigtigere, siger Mads Færk, der er Offshore Sales Manager hos MAN Diesel og Turbo i et nyhedsbrev fra Danish Fish Tech Groups nyhedsbrev.

I 125 år har virksomheden leveret til fiskeriet, og de besidder derfor stor viden og erfaring i, hvad fiskerne kræver. Og det er anderledes end den måde, som der handles i offshore-markedet.

- I olie- og gasindustrien har du typisk at gøre med store, internationale virksomheder, og din kontakt går gennem en stor teknisk organisation eller en indkøbsafdeling, der er afgørende for, hvilke leverandører der vælges, siger Mads Færk.

I fiskeribranchen er det hos rederne typisk en enkeltmandsbeslutning, der træffes af erfarne personer, som har været igennem processen mange gange.

- Det gør de personlige relationer helt centrale, og har du ikke dem på plads, så kommer du ikke langt ved blot at levere en masse tekniske løsninger, siger han.

Selvom der ikke er store indkøbsafdelinger bag investeringerne i fiskeskibe, så betyder det dog ikke mindre innovativ tilgang til løsningerne.

- Fiskeri-markedet går ofte forrest, når det handler om implementering af nyskabende løsninger, og vores løsninger til fiskeriflåden er nogle af de mere avancerede, vi leverer i dag, siger Mads Færk og nævner som eksempler stigende interesse for energioptimering, fremdrivningseffektivisering og hybridanlæg.

Indenfor fiskerisektoren er det også nogle andre dyder, der sælger produkterne.

- Vi sælger ikke på prisen, vi sælger på kvalitet, pålidelighed og på at levere den bedste service. Driftssikkerhed er særlig vigtig i fiskeribranchen, fordi du her typisk ikke har en person, som fast er i maskinrummet. Når der fiskes, er han på dækket, og så er det katastrofalt, hvis motoren ikke kører, og du mister indtjening, forklarer Mads Færk, der også peger på en lokalt dækkende serviceorganisation som en forudsætning for succes.

 

 

 

 

Flere Nyheder