Oles nye konkseventyr

[caption id="attachment_17717" align="aligncenter" width="620"] Ole Daugaard har kastet sig over konkfiskeri. Foto. Line Dalgaard Jensen[/caption]
af Line Dalgaard Jensen
29 jun 2018

[]

Konksnegle – hvad er nu det? Kan man fange dem? Og sælge dem?

64-årige Ole Daugaard havde egentlig aldrig hørt om konk, men dér på vej på pension begyndte tanken at lure. Trods 50 års muslingefiskeri og et årti som ejer af Seafood Rømø var han ikke klar til at smække benene op og smide en ny ide ud ad vinduet.

- Alternativet var, at jeg pakkede golfsættet og flyttede til Spanien. Men så bliver jeg en bitter mand. Jeg har det bedst i blå overalls og træsko. Jeg kan god lide udfordringer og at få ting til at ske, siger Ole Daugaard fra Vejle.

Og som sagt så gjort. Han har gang i tre både, der skal fange konksnegle. FA 24 Kvik 2 sejler allerede fra Juelsminde med sønnen Kim. Snart klar med nyt lukaf og styrehus i Årøsund Havn er Lille Bo, som sønnen Thomas fik et godt øje til og nu ejer, mens en gammel muslingebåd, KA 54 Molly, venter på forvandling i Egernsund.

Unge ind i kystfiskeriet
Til jul skulle alle gerne i gang og forhåbentlig har Ole Daugaard også fundet nogle unge gutter, som har lyst til at sejle med.

- Jeg vil gerne have fat i nogle unge gutter, som kunne tænke sig at komme ud og få noget frisk luft. Som selv vil skabe et liv foran sig, som jeg har gjort. Der står mange og gerne vil, men de kan ikke låne i banken. Jeg har en båd, grej – vis mig, at I kan arbejde, så får I en andel i det, vi fanger, og hvis I så finder frem til, at det er det, I vil, og det er rentabelt, så kan I overtage båden. Hvis det lykkes, vil jeg kunne finde en ny båd, restaurere den og sætte i gang, siger Ole Daugaard.

10 kr. pr kg. og videre til Frankrig

Flere båd vil nemlig ikke gøre noget - tværtimod er der masser af konksnegle i farvandene, som Ole Daugaard gerne vil have fingrene i. På bådene kan han have 1,5-2 tons snegle.

- Kan man fiske for 8000-10.000 kr. pr. dag to mand, så er det godt, forklarer konkfiskeren.

Ole Daugaard sælger sneglene via. Hesselholt Handelkompagni, der kvitterer med 10. kr pr. kg. De eksporteres primært til Frankring.

Flere Nyheder