Olieprisen falder igen (1)

[caption id="attachment_1340" align="alignright" width="300"] Øget olieproduktion giver lavere priser[/caption] De danske fiskere har i år ikke fun
06 Aug 2015

[caption id="attachment_1340" align="alignright" width="300"]Nye områder på vej som gas- og olieområder i Nordsøen. Øget olieproduktion giver lavere priser[/caption]

De danske fiskere har i år ikke fundet megen glæde i det danske sommervejr, men til gengæld har fiskerne kunnet lune sig ved, at olieprisen henover sommeren er faldet, og at den ikke viser tegn på at vil stige væsentligt igen. Olieprisen er de sidste tre måneder faldet med 26 procent. Det seneste år er olieprisen mere ned halveret og en tønde Brent-olie er nu nede omkring 50 dollar. Det er noget, der kan ses i fiskefartøjernes regnskaber, hvor en besparelse i brændstofudgifterne slår kraftigt igennem på bundlinjen. En gennemgang af regnskaber for fiskefartøjer i årene 2009 til 2012 viser, at udgiften til brændstof sammen med lønninger er den største udgiftspost. I gennemsnit udgør brændstofudgiften godt 20 procent af driftsomkostningerne på et fiskefartøj. Den gode nyhed for fiskernes regnskaber slutter ikke her. Analytikere spår, at prisen vil holde niveauet eller endda falde.

I en markedskommentar peger seniorstrateg i Nordea Tine Choi Danielsen på, at overudbud som følge af at Iran og USA samt Saudi Arabien har godt gang i oliepumperne og svag efterspørgsel på grund af manglende vækst i vækstøkonomierne med Kina som den store spiller, kan betyde yderligere fald.

Her ligger hun på linje med andre analytikere, som også peger på lave væksttal og at Iran, når de slipper fri af vestens sanktioner, vil sætte olieproduktionen i vejret.

 

 

Flere Nyheder