Olieprisen stiger

[caption id="attachment_1340" align="aligncenter" width="620"] Enighed om mindre produktion af olie får prisen til at stige[/caption] Træerne vokse
12 dec 2016

[]

Træerne vokser som bekendt sjældent ind i himlen. Fiskerne har i lang tid været begunstiget af en særdeles velsmagende cocktail bestående af høje fiskepriser og en lav oliepris. Hverken først- eller sidstnævnte vokser nok heller ikke i himlen, selvom olieprisen er steget med fem procent mandag morgen. Den er nu oppe omkring 57 dollar per tønde. Det er det højeste niveau i halvandet år.

Det sker efter, at flere at de olieproducerende lande uden for OPEC lørdag meddelte, at de nu også er klar til at skrue ned for produktionen.

- Det er jo lidt en overraskelse, at så mange lande ønsker at stabilisere oliemarkedet, siger Thina Margrethe Saltved, der er olieanalytiker i Nordea Markets, til TV 2 Business.

Hun påpeger, at vi skal 15 år tilbage i tiden, før vi ser et lignende samarbejde mellem OPEC og lande uden for. Olieprisen er dog stadig langt fra de godt 100 dollar tønden, som den var oppe på i sommeren 2014, men omvendt også langt fra de 27 dollar som olieprisen faldt til i januar.

Nordea Markets tror, at olieprisen nu vil stabilisere sig omkring 55-60 dollar per tønde.

Flere Nyheder