Olieprisstigninger er fordampet igen

[caption id="attachment_2466" align="aligncenter" width="620"] Referenceolien, Brent , falder igen[/caption] Olieprisen har stor betydning for de dan
02 feb 2016

[caption id="attachment_2466" align="aligncenter" width="620"]Nordsoen olie Referenceolien, Brent , falder igen[/caption]

Olieprisen har stor betydning for de danske fiskere, hvor udgifter til brændstof  i gennemsnit udgør ca. 20 procent af udgifterne på et fiskefartøj. Efter en lang periode med nærmest konstant olieprisfald begyndte priserne i at stige i sidste uge. Men det ser ikke ud til at være enden på de lave oliepriser, for sidste uges stigninger er fordampet igen. Olieprisen falder derimod voldsomt for anden dag i træk, og med tirsdagens fald er den seneste tids stigninger elimineret.

Den europæiske referenceolie, Brent, koster idag 32,35 dollar og er faldet 5,5 procent siden mandag, hvor den faldt 5 procent.

Ifølge Bloomberg News skyldes faldet forventninger, om at tal fra det amerikanske energiministerium, som offentliggøres onsdag, vil vise, at de amerikanske olielagre i sidste uge steg. Det presser heller ikke ligefrem oliepriserne i vejret,  OPEC landenes olieproduktion fortsat kører på højtryk. De kan ikke blive enige om og  at sænke produktionen, så udbuddet af olie kommer ned på niveau med den aktuelle efterspørgsel.

Flere Nyheder