Omsætningsfremgang på auktionen på den lokale auktion i Grenå

[caption id="attachment_16844" align="aligncenter" width="620"] Grenå Fiskeriforening ud til Kattegat er af de medlemmer i Danmarks Fiskeriforening, d
14 jan 2018

[caption id="attachment_16844" align="aligncenter" width="620"] Grenå Fiskeriforening ud til Kattegat er af de medlemmer i Danmarks Fiskeriforening, der har haft nogle hårde år. foto: fiskeritidende.[/caption]

Formanden for Grenaa Fiskeriforening, Anders Nymann Jensen, nævner omsætningsfremgang på auktionen, når han bliver bedt om at sætte nogle ord på, hvordan 2017 er forløbet for foreningen.

- Omsætningen på auktionen er steget med 25 procent i år. Om det er mængden, priserne eller en blanding, skal jeg ikke kunne sige, men det er i hvert fald en flot stigning på auktionen, fortæller Anders Nymann Jensen.

Han kan se tilbage på et år, som har budt på mange fisk og hummer til den lokale auktion.

- Faktisk har vi de seneste to år set, at der bliver fanget flere fisk herude i Kattegat og status quo på jomfruhummer. Det er positivt for os i og med, at medlemmerne kan blive hjemme og fiske i længere tid, før de bliver nødt til at sejle andre steder hen. Så det har da også haft indflydelse på den fine omsætning, siger Anders Nymann Jensen og beretter, at en af opkøberne i sensommeren havde fået sin sag for.

- Der var så mange jomfruhummer i løbet af sensommeren, at opkøberen ikke kunne oveskue det. Men der har jo faktisk været godt jomfruhummer fiskeri i nogle år nu, siger han.

Mistede livet

Det er desværre langt fra alt, der har været positivt for Grenaa Fiskeriforening i løbet af 2017. En tragedie udspillede sig i maj måned, da fisker Mads Nielsen mistede livet, mens han udførte sit erhverv.

- Det er selvfølgelig årets helt store nedtur. Det var meget sørgeligt at miste Mads på den måde, og det var noget, der berørte os alle, siger Anders Nymann Jensen.

Flere Nyheder