Opdrættede fisk overhaler vildfangede fisk om få år

Allerede i dag udgør andelen af opdrættede fisk en stor andel af de fisk, der er at købe hos supermarkeder og hos fiskehandlere. Og allerede om fem år
19 sep 2016

Allerede i dag udgør andelen af opdrættede fisk en stor andel af de fisk, der er at købe hos supermarkeder og hos fiskehandlere. Og allerede om fem år vil de opdrættede fisk overtage hovedparten af markedet for fiskeprodukter – det fortæller Fødevarewatch.dk.

Oplysningen er baseret på en analyse, som Landbrug & Fødevarer har lavet. Den viser, at mængden af opdrættede fisk bl.a. vil stige, fordi flere ønsker at spise fisk. Verdens befolkning forventes at forbruge knap 30 mio. tons flere fisk om 10 år, og da tilvæksten ikke ventes at komme fra vildfangede fisk, vil den komme fra opdræt.

”Mens der kun forventes at blive fanget 1 procent flere fisk i naturen over de næste 10 år, så ventes produktionen af fisk fra akvakultur at stige 38 procent, ” står der i artiklen hos FødevareWatch.dk.

Udsigten til en stadigt stigende produktion af fisk fra opdræt, får Verdensnaturfonden WWF til at advare om, at der er for lidt styring på produktionsforholdene – ikke mindst uden for EU.

”Vandløb og havbund forurenes, landskaber bliver ødelagt, sygdomme spredes fra opdrætsanlæggene og undslupne fisk konkurrerer med lokale fisk, " siger Christoph Mathiesen, der er seniorrådgiver i fiskeri, akvakultur og fødevarer i WWF Verdensnaturfonden.

Flere Nyheder