Oplev Skandinaviens største virtuelle akvarie

[fvplayer src="https://www.youtube.com/watch?v=FPekUhog_UU#action=share"] “Big Ocean Window” er en næsten 75 m2 stor skærm der giver dig mulighed for
af Line Dalgaard Jensen
23 jun 2018

[fvplayer src="https://www.youtube.com/watch?v=FPekUhog_UU#action=share"]
“Big Ocean Window” er en næsten 75 m2 stor skærm der giver dig mulighed for at komme helt tæt på livet i havet - fra plankton og gopler til de helt store hvaler. Den er en del af en ny udstilling på Nordsøen Oceanarium, som åbner i dag, d. 23. juni.

Den nye udstilling, ”Nordsøens Jægere” er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. På den nye kæmpestore skærm kan du gå på opdagelse i den spændende fortælling om fødekæden, og du vil stå ansigt til ansigt med både rovdyr og byttedyr mellem kysten, det lave vand og på det dybe hav.

Alle dyrene på Big Ocean Window er lavet i korrekt skala, og de bevæger sig med nogenlunde de samme hastigheder som de gør i havet. Dette er gjort på baggrund af grundige studier af hver enkelt art og selvfølgelig i dialog med Oceanariets eksperter.

Alle dyr er styret af en form for kunstig intelligens, der er brugt til at genskabe adfærden blandt stime-fisk i havene. Brugen af kunstig intelligens gør hvert eneste forløb i det virtuelle akvarie unikt. Så selvom du sidder og stirrer på skærmen hver dag i et helt år, vil du stadig ikke kunne opleve to 100% identiske sekvenser.

[box type="shadow" ]FAKTA

- Big Ocean Window har premiere den 23. juni 2018

- Projektet har været undervejs i tre år og er finansieret med millionstøtte fra Nordea Fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond og Vækstforum Nordjylland.

- LED-skærmen er en 8K skærm på 75 m2 og har 11 mio. pixels.

- Alle dyr i det virtuelle akvarie er styret af en form for kunstig intelligens, så der hele tiden sker noget nyt. [/box]

 

 

Flere Nyheder