Oppositionen laver fiskeriaftale udenom Regeringen

[caption id="attachment_15031" align="alignright" width="356"] Parterne bag aftalen præsenterede den på TV 2 News for kort tid siden.[/caption] Fir
06 dec 2016

[caption id="attachment_15031" align="alignright" width="356"]Parterne bag aftalen præsenterede den på TV 2 News for kort tid siden. Parterne bag aftalen præsenterede den på TV 2 News for kort tid siden.[/caption]

Fire partier har her til formiddag offentliggjort en fiskeriaftale udenom Regeringen. Det er Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Radikale, der pludselig har lavet en aftale helt uden inddragelse af Regeringen.

Aftaleparterne har for kort tid siden fortalt om aftalen, men endnu ikke offentliggjort detaljerne i planen. Parterne har dog overfor TV 2 News givet udtryk for, at aftalen også er en kritik af de forhandlinger, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har kørt siden før sommerferien.

- Vi oplever en minister, der har håndteret fiskeriforhandlingerne på en dårlig måde, som går uden om aftalepartierne. Nu er vi kommet i tidsbekneb af hensyn til fiskeriet, som har krav på sikkerhed, hvad der sker efter nytår, siger Socialdemokratiets fiskeriordfører Simon Kollerup til TV 2.

Der er plusser og minusser ved fiskeriaftale

Ifølge TV 2 indeholder aftalen 25 punkter, der blandt andet medfører ”forhøjede kvoter for kystfiskeri” – angivelig får kystfiskerne tilført fisk til en værdi af 40 millioner kroner. Samtidig skal aftalen ifølge TV 2 også ”sætte en stopper for de såkaldte kvotekonger”.

TV 2 oplyser, at partierne vil fremlægge og vedtage aftalen i løbet af i morgen, onsdag. Det sker via et møde i Miljø- og Fødevareudvalget, hvor man vil pålægge Regeringen at gennemføre aftalen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er i øjeblikket bortrejst.

 

Flere Nyheder