Ordførere og minister fisker efter torsk, skrubber og ideer

- Du ved vel godt, hvordan en rødspætte ser ud? Skipper Jørgen Jensen griner og rækker fiskeriminister Eva Kjer Hansen en fiskestang, der straks nikk
af Line Dalgaard Jensen
02 jul 2018

- Du ved vel godt, hvordan en rødspætte ser ud?
Skipper Jørgen Jensen griner og rækker fiskeriminister Eva Kjer Hansen en fiskestang, der straks nikker. Jo, jo, hun og ordførerne, som mandag var på sejltur på Aabenraa Fjord med fartøjet M/S Mik Petersen, har styr på det - nogenlunde.

De fangede både en skrubbe og tre torsk, og hvad de ikke vidste kunne den lokale borgmester Thomas Andresen eller skipperen fortælle nærmere om. Politikerne hørte nærmere om det sparsomme erhvervsfiskeri i Aabenraa, problemer med skarv og sæl, turisme, lystfiskeri og - nye erhvervsfremstød i havnen.

- Det er rigtig interessant at høre fra fiskerne selv, og se med egne øjne, hvad der foregår i de små havne, sagde minister Eva Kjer Hansen.

Med på turen var ministeren, hendes datter, fiskeriordfører Erling Bonnesen (V), naturordfører Anni Matthiesen (C) og fiskeriordfører Carsten Bach (LA).

[caption id="attachment_17996" align="alignnone" width="620"] Klar til afgang fra Aabenraa havn[/caption]

 

[caption id="attachment_17997" align="alignnone" width="620"] Skipper Jørgen Jensen sejlede ud med politikerne[/caption]

 

[caption id="attachment_17999" align="alignnone" width="620"] Og der var hurtigt bid.[/caption]

 

[caption id="attachment_18000" align="alignnone" width="620"] Også ministeren fik fisk på krogen.[/caption]

Flere Nyheder