Over to års fængsel til norsk frysehuschef

Grov korruption, skatteunddragelse og hvidvaskning af penge. Anklagerne mod den tidligere frysehuschef i Hammerfest i Norge var alvorlige, og retten h
13 Aug 2015

Grov korruption, skatteunddragelse og hvidvaskning af penge. Anklagerne mod den tidligere frysehuschef i Hammerfest i Norge var alvorlige, og retten har nu givet anklagemyndigheden medhold og idømt Frode-Gunnar Øyan fængsel i to år og to måneder. Dertil kommer en bøde på 450.000 norske kroner samt konfiskation af 750.000 norske kroner.

Ifølge Fiskeribladet Fiskaren blev han blandt andet dømt for, at han fra 2003 til 2007 betalte en russisk salgschef for at sikre forsyninger til frysehuset i Hammerfest, der selv betegner sig som verdens nordligste by. Derudover lavede han transaktioner med flere millioner kroner, som han sendte på tværs af landegrænser og forskellige bankkonti.

Sagen er kørt som en ren tilståelsessag, selv om frysehuschefen fastholder, at han var marionet for en anden, der angiveligt ligeledes var ansat i det samme selskab som ham.

Flere Nyheder