P1 debatterer FKA og koncentration

Det er ikke kun på TV, der bliver sat fokus på strukturen i dansk fiskeri. I denne uge har P1 taget emnet op i en række debatudsendelser i programmet
08 Sep 2015

Det er ikke kun på TV, der bliver sat fokus på strukturen i dansk fiskeri. I denne uge har P1 taget emnet op i en række debatudsendelser i programmet Apropos, der bliver sendt på alle hverdage fra 11.30 til 12.00.

Mandag var det forskeren Jeppe Høst, der var i studiet, hvor han skulle snakke om, hvordan FKA-systemet i hans øjne har påvirket dansk fiskeri. Jeppe Høst er kendt for at en stærk kritiker af netop FKA-systemet, som i hans øjne er skyld i, at kystfiskeriet er tæt på at være udryddet.

I dag, tirsdag, er det økonom Peder Andersen og etnolog Thomas Højrup, der skal diskutere - og igen er emnet FKA. Fra programteksten fremgår det, at "fiskekvoter har vist sig at være et spekulationsobjekt, og siden de nuværende kvoter blev indført i 2007, har retten til at fange de fleste fisk samlet sig på få hænder, mens flere få kystfiskersamfund er visnet bort".

Du kan høre mandagens program - klik her - hvor du også kan høre de efterfølgende dages programmer.

I aften sender DR 2 Undersøger et program, hvor man går tæt på FKA-systemet og den koncentration af kvoteandele, der er sket i dansk fiskeri siden 2007. Udsendelsen bliver vist kl. 22.00. 

Flere Nyheder