På Banken efter jomfruhummer

Trawleren AS 410 Sletterhage er på vej fra Grenaa til Skagen tirsdag aften. En transport-tur for at komme op og fiske på Banken efter jomfruhummer....
af Claus Kirkegaard
12 nov 2018

- Vi sejlede fra Grenaa her ved 17-tiden, og vi er fremme omkring kl. 4 i morgen tidlig, så der er et stykke vej endnu, siger Helge Carlsen, som sidder i styrhuset, mens skipper og ejer Finn Olsen ligger i køjen på turens første del.

De har fisket efter jomfruhummer hele året, og det skal der ikke laves om på nu. Det er kun fangstpladsen, der bliver skiftet.

- Vi har ligget og fisket ved Anholt, men der er ikke så meget mængde mere, så nu prøver vi at sejle på Banken for at se, om ikke det er bedre. Og vejrmeldingen siger godt vejr resten af ugen, siger Helge Carlsen, som ikke kan klage over sæsonen hidtil.

- Det har været en rigtig god jomfruhummer sæson i år. Det har jo næsten været hverdag med 400 kilo jomfruhummer pr. tur, siger han.

Priserne har også været i den gode ende i løbet af sæsonen.

- Og de er stadig gode. Vi lossede mandag morgen, og der fik vi 75 kr. kiloet for jomfruhummeren og 52 kr. kiloet for tungerne. Når vi fisker hjemme, lander vi fisken til auktionen i Grenaa, og når vi fisker nordpå, så er det auktionen i Skagen, vi bruger, siger Helge Carlsen.

Selv om de sejler nordpå nu, satser de på snart at være tilbage i Kattegat igen.

- Jeg regner med, at vi prøver heroppe i en uge eller to, og så sejler hjem for at fiske i Kattegat igen. Så er det ved at være fuldmåne, og så kan vi komme på natfiskeri igen, lyder det fra Helge Carlsen.

De er tre mand, som fisker om bord, men kun to ude ad gangen.

- Vi kører en turnus, hvor vi er to uger ude og en uge hjemme, og det fungerer rigtig fint, siger Helge Carlsen.

Flere Nyheder