På forgæves togt i område 4 efter tobis

[caption id="attachment_80" align="aligncenter" width="620"] HG 333 Isafold[/caption] Mens HG 333 Isafold har stævnen rettet mod Hirtshals, får Fis
22 maj 2016

[]

Mens HG 333 Isafold har stævnen rettet mod Hirtshals, får Fiskeri Tidende fat i fiskeskipper og partreder Karsten Mølgaard til en snak om fiskeriet her og nu.

- Fartøjet er på vej hjem til Hirtshals nu og har omkring 2 timers sejlads endnu. Det har lige været i område 4 for at søge efter tobis, men desværre kunne de ikke finde fisken, så det vender tomhændet hjem. De lå derovre og ledte i to en halv dag. Det er det samme hos de kollegaer, vi har talt med. De har heller ikke haft heldet med sig i område 4, fortæller Karsten Mølgaard, som for tiden er på kursus, mens fartøjet bliver ledet af fiskeskipper Kristian Larsen.

Hvad der videre skal ske for fartøjet bliver afgjort over de næste dage.

- Vi får en snak internt, når fartøjet ligger i havn, og så forhører vi os hos kollegaerne for at se, om vi skal rigge om til sild, eller om vi skal give tobis en chance mere, siger Karsten Mølgaard og fortæller, at det altid er spændende at se, om de kan finde fisken.

- Vi er altid spændte på at se, om vi kan finde noget. Med sild er vi aldrig sikre på, hvor de er. Vi ledte også efter sild i januar og februar i år, men der er ikke noget, der er givet, når vi har med naturen at gøre. Det er langt fra sikkert, at de er samme steder, som vi fandt dem sidste år. Og så vidt vi hører fra kollegaerne, så er det svært at finde silden lige for tiden.

HG 333 Isafold er et stort fartøj, og der skal en del mandskab med, når fartøjet er på fangstrejse.

- Besætningen er på 9 mand inklusiv skipper. Vi har bevidst valgt en flydende udskiftning, så der altid er nogle med, som også var med på den forrige tur. Det fungerer bedst for os, siger Karsten Mølgaard.

Flere Nyheder