På havet igen efter en uge med reparationer

[caption id="attachment_12898" align="aligncenter" width="620"] ND 115 Marie Astrid[/caption] En læk ved kølerørene har betydet, at ND 115 Marie As
17 mar 2016

[]

En læk ved kølerørene har betydet, at ND 115 Marie Astrid har ligget i land i en uge. Da Fiskeri Tidende fanger ejer og skipper Kristian Olsen over telefonen, er fartøjet dog på havet igen.

- Vi er lige sejlet her til formiddag, efter fartøjet har ligget i Nexø i en uge. Vi fisker efter brisling her i Østersøen, hvilket vi har gjort i små tre uger. Jeg regner med, at vi fisker efter brisling, indtil tobis sæsonen kommer i gang. Når vi ligger her og fisker efter brisling, lander vi altid fisken i Nexø, fortæller skipper Kristian Olsen til Fiskeri Tidende.

I efteråret købte Kristian Olsen ND 115 Marie Astrid sammen med sin lillebror Lars Olsen, så de nu fisker fra samme fartøj. Før det fiskede de fra hver sit fartøj, men ofte sammen.

- Vi købte fartøjet, så vi kunne komme til at fiske fra samme fartøj. Vi har ofte fisket sammen – for eksempel efter sild i efteråret – bare fra hver vores fartøj, fortæller Kristian Olsen, som nu spændt går og venter på at se, hvor lang tobis sæsonen bliver.

- Det bliver spændende at se, hvor længe vi kan fiske efter tobis i år. Vi har rationsfiskeri og sidste år strakte sæsonen sig til september på grund af det dårlige vejr, men nu får vi at se i år. Vi begynder i Hanstholm og senere går vi så i Østersøen, siger Kristian Olsen.

I 2015 bestod deres fiskeri hovedsageligt af sild og tobis. I år er de begyndt med brisling, som de lejer, men de regner med, at sild og tobis skal være de primære arter. Sådan har det ikke altid været for Kristian Olsen.

- For bare nogle år siden lå jeg udelukkende og fiskede torsk hele året. Nu er det så et helt andet fiskeri, som jeg også synes er spændende, siger Kristian Olsen.

 

Flere Nyheder